Gå til hovedinnhold

Opprykk uten synkroniserte data

Uten synkronisering fra et skoleadministrativt system gjør du opprykket i Kilde og rydder i Meldingsbok.

Skrevet av Anders Nederhoed

I Meldingsbok i Transponder Oppvekst gjør du opprykket under Meldingsbok › Administrasjon › Opprykk. Siden viser barn eller elever som har sluttet. Velg først hvor de kommer fra.

Bruker dere registeret i Transponder Oppvekst (Kilde):

  1. Gjør opprykket i registeret under Kilde › Grupper, og sett det nye skoleåret til å synkroniseres under Kilde › Terminer.

  2. Deaktiver meldingsbøkene til dem som har sluttet, her. De arkiveres samtidig.

  3. Slett dem under Opprydding når de er arkivert.

Opprydding

Meldingsbok › Administrasjon › Opprydding viser meldingsbøker og brukere som ikke lenger trengs.

  • Deaktiverte meldingsbøker kan slettes når alt i dem er arkivert. Status står i kolonnen Arkiv (Arkivert, Arkiveres nå, Må arkiveres først). Meldingene finnes fortsatt i barnets eller elevens arkiv, under Kartotek.

  • Brukere uten tilknytning kan slettes når de ikke er knyttet til noen meldingsbok. Brukere som kommer fra Transponder Oppvekst eller et annet oppvekstsystem, kan bli opprettet igjen ved neste synkronisering.

  • Administratorer uten tilknytning slettes én om gangen. Slett bare en administrator du vet ikke skal være her lenger: hen mister også tilgangen til administrasjonen.

Det som slettes her, kan ikke hentes tilbake i Meldingsbok.

I den gamle Meldingsbok

Bruker enheten din fortsatt den gamle Meldingsbok på meldingsbok.transponder.no, gjør du opprykket slik:

Rykk gruppene opp under Organisere grupper. Gi gjerne avgangsgruppen et annet navn, for eksempel «Gammel». Lag så en ny, tom gruppe til de nye barna.

Gå til Administrere meldingsbøker og deaktiver meldingsbøkene til barna som har sluttet.

Importer så alle brukerne for hele enheten på nytt, ikke bare de nye.

Gå deretter til Opprydding under Administrasjon og følg de tre stegene. I steg 1 laster du ned alle de arkiverte meldingene. Det kan også synkroniseres mot et arkivsystem.

Når alle arkiverte meldingsbøker er lagret, kan du trygt gjøre steg 2 og 3: slette de gamle meldingsbøkene, og deretter brukerne som ikke lenger er knyttet til noen meldingsbok.

Svarte dette på spørsmålet?